ABB presenteert fabrieksrobot Yumi

Het bedrijf ABB Robotics heeft een robot ontwikkeld voor fabrieken die kan samenwerken met mensen. De vele sensoren en de twee armen die de robot heeft maken het samenwerken met mensen mogelijk. Het bedrijf presenteerde de robot tijdens de Hannover Messe 2015.

Dit liet Wall Street Journal weten.

Hannover Messe

Bij de Hannover Messe worden nieuwe robots voor in distributiecentra en fabrieken gepresenteerd. Het is een van de grootste industriebeurzen van de wereld. Er zijn wel andere soortgelijke robots ontwikkeld maar vaak zijn deze te duur, te groot en te gevaarlijk.

Yumi

De robot kan helpen met het maken van computers, smartphones en tablets. Dit werk wordt momenteel vooral door mensen gedaan. ABB denkt dat in de toekomst robots en mensen vaker gaan samenwerken.

Zie de video hieronder:

ABB heeft laten weten dat het een erg veilige robot is. Vaak staan zulke robots in kooien of achter hekken. De topman van ABB, Ulrich Spiesshofer, zegt dat ze Yumi uit de kooi hebben gehaald.
Yumi heeft verschillende camera’s en sensoren. De verschillende camera’s en sensoren zorgen er voor dat wanneer een mens dichterbij komt de robot stop of langzamer gaat werken.

Volgens het bedrijf is Yumi een erg precieze robot. De robot zal rond de 37.000 euro gaan kosten. Tijdens de Hannover Messe werden ook verschillende andere montagerobots getoond.

Bron Featured Image: klik hier.