Apple vs. Samsung vs. Huawei VS. Nexus VS. Sony phablets

vs

Apple iPhone 6 Plus vs. Samsung Galaxy Note 4 vs. Huawei Ascend Mate 7 vs. Nexus 6 vs. Xperia Z3
De iPhone 6 Plus, de Samsung Galaxy Note 4, Google Nexus 6 en de Huawei Ascend Mate 7 zijn de laatst gereleasde phablets door ’s wereld grootste telefoonfabrikanten. Alle telefoons hebben mooie specificaties en zullen dan ook veel techneuten erg blij maken. Welke telefoon het beste bij jou past hangt af van je persoonlijke voorkeuren. Hier zullen de prijzen, specificaties en toepassingen worden vergeleken.

Zowel de Huawei als de Samsung maken gebruik van Androids laatste software (4.4 – KitKat) en de iPhone maakt gebruik van het besturingssysteem van Apple (iOS.8x.). De Nexus 6 zal gebruik gaan maken van de nieuwste versie van Android. Als je kijkt naar het formaat is Samsung het zwaarste met een gewicht van 176g, op nummer twee staat de iPhone met 172g en het lichtste is de Huawei met 172g. Hierbij moet wel gezegd worden dat de iPhone van aluminium is gemaakt terwijl de andere twee van plastic zijn.

Scherm

De schermen van de drie telefoons lopen niet zo gek ver uiteen. Voor het grootste scherm moet je bij Huawei zijn. De Ascend Mate 7 heeft een scherm van 6 inch. Op de tweede plaats staat Samsung, de Note 4 heeft een scherm van 5.7 inch. Het kleinste scherm is die van de iPhone. De 6 Plus beschikt over een scherm van 5.5 inch. Qua pixels wint Samsung de strijd ook.
Note 4: 515 PPI
Ascend Mate 7: 267 PPI
6 Plus: 401 PPI
Z3: 424 PPI

Camera

Op gebied van camera staat de iPhone onderaan met een camera van 8 megapixels en een frontcam van 1.2mp, op plaatst twee staat Samsung. De Note 4 beschikt over een camera van 13mp en een frontcam van 5 megapixels. Overduidelijk de beste camera is die van Sony. De Z3 heeft een camera van 20.7 MP. Net zoals de Note 4 beschikt de Nexus 6 over een 13 megapixel camera. Op de eerste plek staat Huawei. Het vlaggenschip van het Chinese telefoonbedrijf beschikt over een camera van 16 megapixels en een frontcam van 3.7mp. Als je een fan bent van selfies maken kan je dus het beste voor de Samsung kiezen. Vind je de ‘main camera’ het belangrijkste is de Sony de meest geschikte telefoon voor jou.

Prestaties

Hier leidt de Note 4. De telefoon beschikt over een 8-core 1.9GHz en 3GB ram, volgende in de rij is de iPhone. De Apple telefoon heeft een 1.6GHz processor en 1GB ram, op de laatste plaats is de Huawei te vinden. Deze beschikt over 1.2GHz en 2GB ram. De Nexus 6 is uitgerust met een processor van 3200 mAh. De Z3 heeft een processor van 2,5 GHz.

De batterijduur hangt natuurlijk af van hoe intensief de telefoon wordt gebruikt. De iPhone heeft we de langste standby tijd.

Prijs

iPhone 6 Plus vanaf €799,-
Note 4 vanaf €737,-
Ascend Mate 7 vanaf €499,-
Nexus 6 vanaf +/- €400,-
Xperia Z3 vanaf +/- €600,-

Conclusie

Welke telefoon het meest geschikt is voor jou hangt natuurlijk af van jouw voorkeur. Qua prijs is Huawei het beste, prestaties wordt gewonnen door Samsung en gebruiksgemak door Apple. De Nexus 6 is qua prijs/kwaliteit verhouding de beste aankoop. Als je je telefoon het meest gebruikt om foto’s te maken is de Z3 de beste keuze. Zelf vind ik de Note 4 over het algemeen de beste phablet die nu op de markt verkrijgbaar is.