Audi en BMW presenteren zelfrijdende auto

In navolging van de zelfrijdende auto van zoekmachine en technologiebedrijf Google inc. hebben de Duitse automerken Audi en BMW nu ook zelfrijdende auto’s gepresenteerd.

Op de CES-beurs in Las Vegas presenteerden beide automerken hun nieuwste producten. Op de auto en technologiebeurs verbaasden BMW & Audi iedereen met hoe vergevorderd de technologie al is.

“De auto kan zelf op zoek gaan naar een parkeerplek terwijl jij alvast gaat winkelen. Wanneer je klaar bent, komt de auto terug” – Werner Huber van BMW’s researchafdeling.

Beide modellen kunnen aangestuurd worden door een smartwatch. Zo liet BMW de auto het podium oprijden met een smartwatch.

De Audi heeft grotendeels zelf vanaf Sillicon Valley (nabij San Francisco) naar Las Vegas laten rijden.

sillicon-valley-naar-las-vegas

De 865.83 km lange reis van Sillicon Valley naar Las Vegas

De rol van Google

Buiten de wereldwijde marktleider zijn als zoekmachine timmert het Amerikaanse bedrijf ook in andere markten hard aan de weg. Al jaren is Google bezig met het ontwikkelen van een zelfbesturende auto en de soft- en hardware hierachter.

Vanwege die de expertise die bij het bedrijf mist op het gebied van het maken van auto’s werkt het technologiebedrijf nu samen met autofabrikanten.