Beam: een beamer gecombineerd met een lampfitting

Veel mensen hebben er een hekel aan als ze iets moeten laten zien op hun mobiel tijdens een feestje. Vaak gaat dan je mobiel de hele kring rond. Voor dit probleem komt een oplossing! Er is nu een Nederlands team bezig om een beamer te maken die je aan kan sluiten op een lampfitting. Je kan dan via Bluetooth- of Wi-Fi verbinding je scherm van je mobieltje projecteren.

Hieronder zie je een filmpje over Beam.

Het team probeert via Kickstarten, een crowdfundingswebsite, een bedrag van 200.000 op te halen. Dit bedrag hebben ze nodig om het project te kunnen financieren.

Het wordt gemakkelijk om je mobiel aan te sluiten doordat de beamer met zowel Wi-Fi als Bluetooth verbinding kan maken. Eerst zou de beamer zich alleen richten op Android apparaten, maar Windows- en iOS-apparten kunnen er ook op aan worden gesloten. Waarschijnlijk zullen er wel minder applicaties werken bij de iOS versie. Je kan bijvoorbeeld je mobiel op de beamer aansluiten om foto’s, video of een spelletje te laten zien aan meerdere mensen.

Via een aparte app kan je de beamer instellen, je kan dan bepaalde regels en acties invoeren. De beamer kan communiceren met andere apparaten via Bluetooth of Wi-Fi. Het wordt dan bijvoorbeeld mogelijk om Netflix automatisch op de muur te projecteren nadat je de geluidboxen aanzet.

De projector heeft 8GB opslagruimte. De goedkoopste versie van Beam zal rond de 350 euro kosten.

In oktober 2015 zullen de eerste beamers van Beam worden verkocht. Bij een donatie van minimaal 399 dollar krijg bij een succesvolle campagne een exemplaar van Beam.

Bron featured image: klik hier.