Beats lanceert Solo2 Wireless koptelefoon

De onlangs door Apple overgenomen koptelefoon producent Beats heeft een nieuwe Solo2 gelanceerd, welke dit keer draadloos is. Dat meldt Beats op haar website. Het betreft alweer het 11e type hoofdtelefoon van het Amerikaanse bedrijf.

De koptelefoon wordt verbonden via Bluetooth, en beschikt over bedieningsknoppen om het volume, het afspelen van muziek en het voeren van telefoongesprekken te regelen. Volgens de fabrikant gaat de koptelefoon zo’n 12 uur mee op een accu. Is deze leeg, dan kun je altijd nog het bijgeleverde kabeltje gebruiken om je muziek voort te zetten.

In eerste instantie worden de Solo2 Wireless koptelefoons geleverd in de kleuren wit, blauw en zwart. Voor Verizon klanten in de Verenigde Staten komt er tevens een rood model op de markt. In tegenstelling tot eerdere modellen betreft het hier niet het speciale [RED] model, waarvan een deel van de opbrengst naar het goede doel gaat. De koptelefoon is vanaf eind november te bestellen via de Apple Store.

Apple kocht in mei 2014 het bedrijf Beats over voor een astronomisch bedrag van 3 miljard dollar. Dit was de grootste overname door Apple tot dusver. De oprichters van Beats, Jimmy Iovine en rapper Dr. Dre, komen nu voor Apple te werken. Destijds was er veel kritiek op Apple, omdat het gerucht ging dat het technologiebedrijf de overname slechts deed om de twee oprichters te werven. Deze hadden namelijk een bepaalde stijl en cultuur die Apple nog miste. Wat hier van waar is zullen we echter nooit te weten komen.

 

beats-solo2-wireless

De Beats Solo2 Wireless is beschikbaar in 4 kleuren