Blindenstok met gezichtsherkenning

Er is door de studenten van de Birmingham City Univeristy een blindenstok ontwikkeld die mensen zoals vrienden en familie kunnen herkennen.

De nieuw ontwikkelde blindenstok, die de naam XplorR heeft gekregen, heeft dezelfde gezichtsherkenningstechniek die smartphones ook hebben. Daarnaast heeft de stok ook een Bluetooth en GPS functie. De stok kan mensen op tien meter afstand herkennen.

XplorR

De drager van de stok kan door middel van een SD kaart, waar de foto’s van de bekende opstaan, de stok toegang geven tot de gezichten van de bekenden. Wanneer de stok iemand herkent zal de stok gaan trillen. Door middel van een Bluetooth koptelefoon wordt de gebruiker naar de persoon begeleid. De stok kan ook helpen met het navigeren door de GPS functie.

Idee

Het idee van de nieuwe blindenstok kwam van Steve Adigbo, zijn grootvader is blind. Steve Adigbo heeft zelf meegeholpen met het maken van de stok. Momenteel zijn de ontwikkelaars nog druk bezig met het verder ontwikkelen van de nieuwe blindenstok. Er wordt nog gekeken naar nieuwe functies van de stok die handig zijn voor blinden.

Wij vinden de stok een erg leuke uitvinding, wij hebben zoiets nog niet eerder gezien en wij hopen dan ook dat het een succesvol product mag worden.

Bron Featured Image: klik hier.