De meest opvallende smartphone van 2014

yotaphone-2

De Yotaphone 2 is voorzien van twee schermen

Niet de iPhone 6 Plus, niet de Galaxy Note 4 en ook niet de Huawei Ascend Mate 7 krijgt namens Fastnet42 de titel “meest opvallende smartphone van 2014”. Die eer gaat namelijk naar de Russische Yotaphone 2. Nog nooit van gehoord? Lees dan zeker verder!

Op het eerste gezicht valt de Yotaphone 2 niet direct op om zijn uiterlijk. De vorm is net als vele andere smartphones rechthoekig met gebogen randen, voorzien van een speaker en een front camera. Ook de software verdient geen prijs voor zijn originaliteit, want het toestel draait op de Google versie van Android.

Wat deze smartphone dan wel uniek maakt, is de toevoeging van een always on e-ink scherm aan de achterkant van het toestel. Dit is een scherm wat zicht kenmerkt door een zeer laag energieverbruik en hoge leesbaarheid. Wellicht ken je het e-ink scherm van de e-readers die tegenwoordig veel gebruikt worden. Doordat deze schermen een zeer laag energieverbruik hebben, kan deze altijd aan staan zonder dat je batterij in no-time leeg is.

Hoewel het e-ink scherm geen pixeldichtheid en helderheid van een AMOLED scherm heeft, is deze wel ideaal voor het weergeven van een klok, je notificaties of dat leuke artikel wat je tegenkwam. Het scherm aan de voorkant beschikt bovendien wel over een AMOLED scherm van maar liefst 5 inch. Verder is het toestel voorzien van 32GB opslag, een 2.2GHz processor en 2GB werkgeheugen.

De Yotaphone 2 werd een tijdje geleden gepresenteerd door niemand minder dan Vladimir Putin, de Russische president. Hij is vanaf nu te koop in combinatie met een abonnement of als los toestel voor 699 euro.