Nieuw sensorsysteem voorkomt dat drones botsen

Er is een nieuw sensorsysteem ontwikkelt door dronefabraikant DJI. Het nieuwe sensorsysteem moet voorkomen dat drones botsen tegen bijvoorbeeld bomen of gebouwen. Door het systeem zullen drones er dan automatisch omheen vliegen.

Tegenwoordig kunnen al veel drones automatisch naar een punt navigeren. Tijdens de reis naar het bepaalde punt houdt de drone niet rekening met andere objecten, de kans is er dus dat de drone ergens tegenaan botst. DJI hoopt met Guidance dat drones niet meer botsten.

Guidance

Het nieuwe systeem van DJI heeft de naam Guidance gekregen. Door middel van stereo camera’s en ultrasoonsensoren kan de drone objecten die in een straal van 20 meter over om de drone heen staan herkennen. Zo voorkomt het systeem dat de drone botst tegen bijvoorbeeld een boom, personen of andere objecten.

M100

Het sensorsysteem Guidance is apart verkrijgbaar. Inmiddels wordt het ook altijd geleverd bij de Matice 100-drone, deze drone werd samen met het nieuwe sensorsysteem aangekondigd. Het doel van de M100 was om ontwikkelaars de nieuwe technologieën te laten te testen.

Filmpje

Zie hieronder een filmpje over de M100 en het sensorsysteem Guidance.

Bron Featured-image: klik hier.