Draadloos opladen met een bereik van 4,5 meter

Eén van de grootste frustraties van smartphones is het gebrek aan batterijduur. Elke nacht je mobieltje op moeten laden is voor de meeste mensen vaste prik, en het moeten aansluiten van een kabeltje behoort ook tot een grote frustratie van velen. Gelukkig is de ontwikkeling van draadloos opladen in volle gang, maar dit heeft voorlopig nog zijn beperkingen. Hier wil de Amerikaanse startup Energous verandering in brengen.

Eén van de beperkingen van het huidige draadloos opladen, wat onder andere door de nieuwste Samsung toestellen wordt ondersteund, is het gebrek aan bereik van de oplader. De telefoon moet namelijk binnen een paar centimeter van een draadloze dock geplaatst worden om op te kunnen laden. Dit maakt het onmogelijk om te kunnen blijven appen, Facebooken en mailen tijdens het opladen.

Het Amerikaanse Energous komt daarom met een doorbraak die dit probleem op moet lossen. Door middel van de WattUp, een soort kastje die radiogolven uitzendt vergelijkbaar met Wi-Fi signalen. Deze worden vervolgens opgevangen door de smartphone, op een afstand tot wel 4,5 meter. Dit maakt het mogelijk om in je gehele woon- of slaapkamer te kunnen opladen.

Het bedrijf hoopt in de komende jaren op de markt te komen met de WattUp. Tot die tijd moeten we het doen met een zeer interessant filmpje die Energous maakte.