De drone doet zijn intrede in het hedendaagse leven.

”Drone” is onder de bevolking van tegenwoordig een bekend begrip geworden.

Dagelijks worden er meer nieuwtjes over de op afstand bestuurbare apparaten bekend die ons duidelijk maken dat het een innovatief stukje technologie is waar wij in de toekomst nog veel van gaan horen en zien.

Invloed op hedendaagse bezigheden

Drones waren in 2013 al op de achtergrond in het nieuws maar trokken nooit veel aandacht.

Een jaar later, anno 2014, kent iedereen drones en zijn er veel mensen die er al een in bezit hebben. Een tof voorbeeld zijn de drones die beschikken over een ingebouwde HD camera. Steeds vaker zie je video’s voorbij komen van mooie locaties die door bestuurbare drones gefilmd zijn. Zie de video hieronder.

Logistiek gebruik

Het is zelfs zo gek dat verschillende logistieke dienstverleningen zoals DHL het apparaatje willen gebruiken om pakketjes te bezorgen. Of dit project goed werkt en ook echt gerealiseerd wordt is natuurlijk maar de vraag. Wat we wel weten is dat zij veel aandacht hiermee trekken en mensen het een erg interessante gedachte vinden.

Een ander creatief doel waar een drone voor wordt gebruikt is het proberen van wiet binnen te smokkelen in een gevangenis.

Veiligheid

Veel mensen vragen zich wel af in hoeverre het gebruik van een drone veilig blijft. Zo blijkt het dat de EU nog geen wetten en plichten heeft vastgesteld waar drone eigenaren zich aan moeten houden. In de Verenigde Staten zijn er al regels maar deze zijn nog soepel. Zo ging het een half jaar geleden al bijna fout toen een drone bijna tegen een passagiersvliegtuig botste die op 700 meter hoogte vloog. Officieel is het hoger dan 120 meter vliegen verboden, maar controleren of de wetten nageleefd worden is moeilijk. Door wie de drone bestuurd werd is nog onbekend en wordt waarschijnlijk niet meer achterhaald.

Dat het niet te achterhalen valt door wie een drone bestuurd wordt kan veel gevaarlijke situaties met zich mee brengen. Zo gaan er geruchten dat er wel eens mensen zijn gedood door drones.

Gewapende drones worden uiteraard niet aangeboden door drone handelaren. Het gaat hier dan ook om gemodereerde drones. Deze zijn aangepast door iemand waardoor het ze de mogelijkheid geeft wapens af te vuren.

Bij de Amerikaanse politie zijn verschillende meldingen binnengekomen waarbij mensen vermoord zouden zijn door een drone. Dit is echter nooit bevestigd.

Conclusie

Kortom, drones gaan een steeds grotere rol spelen in de technische wereld en de hedendaagse bezigheden. Ontwikkelaars zijn bezig met een ‘’selfie drone armband’’. Het design is simpel. Een kleine drone met een camera zit om je pols en wanneer jij een selfie wilt maken zet je hem aan en vliegt hij om je heen terwijl hij foto’s maakt. Er zijn nog veel meer opkomende ontwikkelingen en gadgets en wij horen hier net als u graag meer over!

Bron featured image: klik hier.