‘’Een op vijf Nederlands wil smartwatch binnen een jaar’’

apple-watch-smartwatches-mainstream-02
Nu Apple haar eigen smartwatch heeft aangekondigd, is de revolutie aangebroken. Althans, als we Multiscope mogen geloven. Volgens dit onderzoeksbureau wil namelijk 19% van Nederland al binnen een jaar een smartwatch aanschaffen.

Uit een onderzoek onder ruim 1000 representatieve Nederlanders bleek dit resultaat afgelopen maand. De geïnteresseerden gaven aan tussen de 100 en 125 euro over te hebben voor een slim horloge. Dit is echter veel lager dan de adviesprijzen van de huidige smartwatches. Zo vraagt Asus 199 euro voor haar smartwatch, Motorola 249 euro en gaat Apple naar verluidt zelfs 350 euro vragen. De vraag is dan ook of daadwerkelijk 19% van Nederland volgend jaar met een dergelijk horloge loopt bij de genoemde prijzen.

De geïnteresseerden melden dat ze het horloge vooral handig vinden om te kunnen navigeren, en om bepaalde lichaamsfuncties als hartslag en beweging in de gaten te houden. Tegenstanders spreken over een nieuw gevaar in het verkeer, maar ook over een nieuwe afleiding tijdens bijvoorbeeld sociaal contact.

Daadwerkelijke verkoopcijfers blijven voorlopig nog even uit, al melden verschillende fabrikanten nu al door de voorraad heen te zijn. Dat de smartwatch een succes gaat worden kan dus met aangrenzende zekerheid bevestigd worden.