Festo showt robotmieren en vlinders

Festo, een bekende Duitse robotmaker heeft deze week zijn robotvlinders en robotmieren gepresenteerd. De vlinders en mieren bewegen en gedragen zich realistisch.

Festo heeft al eerder realitische robotdieren gemaakt. Eerder maakte het bedrijf een robotvogel en een robotkangoeroe. De kangoeroe maakt energie tijdens het springen.

Robotvlinders

De robotvlinders hebben de naam eMotionButterflies gekregen. Ook bij deze robot heeft Festo weer goed gekeken naar realisme. De vlinders vliegen net als echte vlinders.

Zie hieronder het filmpje over de robotvlinders van Festo.

Camerasysteem

De robotvlinders van Festo beschikt over ontvangstapparatuur en een aandrijving. Het bedrijf zegt dat het niet mogelijk is om meer sensoren op de vlinders te bevestigen. De robot wordt dan te zwaar om te kunnen vliegen. De vlinders van Festo rekenen op een extern camerasysteem, deze stuurt de informatie van de omgeving door.

Robotmieren

Ook heeft het bedrijf Festo robotmieren gemaakt. De robotmieren hebben de naam BionicANTS gekregen. De robotmieren zijn gemaakt om goed met elkaar samen te werken. De mieren hebben een algoritme waardoor ze in staat zijn om zelf te denken.

De robots hebben een elektrisch circuit, deze worden al bij de productie in de robot verwerkt.

Zie hieronder het filmpje over de robotmieren van Festo.

Bron Featured Image: klik hier.