Bizar! Game console die bloed afneemt van speler

blood-sport

Je leest het goed, een game console die echt bloed afneemt van de gebruiker. Bijvoorbeeld wanneer je wordt neergeschoten in een schietspel. Op het eerste oog gaat dit misschien richting sadomasochisme, maar er blijkt toch een hele goede bedoeling achter te zitten.

Het project, met de naam Blood Sport, werd op 19 november aangemeld op Kickstarter, het grootste crowdfunding platform ter wereld. Volgens de initiatiefnemers betreft het een plug & play systeem wat op elke console aangesloten kan worden. Zodra de controller gaat trillen, bijvoorbeeld als je beschoten wordt in een schietspel, wordt er een klein beetje bloed afgenomen van de speler. Het is echter onmogelijk om letterlijk dood te bloeden, want het apparaat houdt aan de hand van leeftijd, lengte en gewicht in de gaten of je niet teveel bloed verliest.

Doel van het project is om gamers bewust te maken van het tekort aan bloed donoren, en op een ludieke manier nieuwe donoren te werven. Het idee is om door heel Noord-Amerika evenementen te organiseren waarbij gamers de Blood Sport kunnen uittesten. Om deze tour door te laten gaan, dient er echter wel $250.000,- opgehaald te worden via Kickstarter.

Het idee werd door velen omarmd, maar ook door velen bekritiseerd. Kickstarter heeft echter op 24 november besloten om het project offline te halen. Op dat moment stond de teller op $3.000,- . De reden waarom het project niet meer te steunen is, wordt niet genoemd. Kickstarter heeft ook nog geen officiële verklaring gegeven. Voorlopig moeten we het dus met het volgende filmpje doen: