Goede portofoon

Een portofoon voor betere communicatie

Je zou misschien denken dat een portofoon tegenwoordig overbodig is, omdat iedereen een mobiele telefoon heeft, maar niets is minder waar. Er bestaat nog altijd veel behoefte aan professionele communicatieapparatuur zoals portofoons, zendontvangers en accessoires. Bestel je graag wat meer over de verschillende toepassingen waarvoor je een portofoon kunt gebruiken.

Geschikt voor diverse professionele doeleinden

In de meeste gevallen wordt een portofoon ingezet voor professionele doeleinden, denk bijvoorbeeld aan de communicatie tussen personeel van hulpdiensten. Ook bij een evenement staat de beveiliging vaak met elkaar in contact via een portofoon. Daarnaast maakt natuurlijk marinepersoneel er ook gebruik van, de kapitein van een schip communiceert vaak ook middels een portofoon met de rest van de bemanning.

Ook geschikt voor recreatief gebruik

Er zijn ook diverse toepassingen te bedenken waarbij een portofoon wordt gebruikt voor recreatieve doeleinden. Bijvoorbeeld voor mensen die graag op de motor rijden in een groep. Deze kunnen middels een portofoon met elkaar communiceren terwijl ze op de weg rijden. In sommige gevallen kan deze portofoon zelfs in de helm of kleding verwerkt worden. Vaak gebeurt dit met een oortje en een ontvanger, deze hebben bovendien soms wel tot 50 km bereik.

Altijd bereik met een portofoon

Het grote voordeel van een goede portofoon, ten opzichte van een gsm, is het bereik. Dit is met een portofoon altijd betrouwbaar want je bent niet afhankelijk van een mobiel netwerk. Een ander voordeel is dat de behuizing vaak veel steviger is, daardoor beter te gebruiken in omstandigheden waar deze wel eens beschadigd kan raken.