Goedkopere en kleinere Raspberry Pi Model A+ gelanceerd

Het bedrijf achter de Raspberry Pi, een minicomputer voor een budgetprijs, heeft zojuist de Raspberry Pi Model A+ gelanceerd. Dit model is niet alleen kleiner, maar bovendien ook nog goedkoper.

Voor slechts 20 euro kun je de minicomputer bestellen, welke met 65mm tot de kleinste computers ter wereld behoort. Dit is 5 euro goedkoper dan de huidige Model A welke in 2012 op de markt kwam. Naast dat Model A+ kleiner en goedkoper is, heeft het bedrijf er ook voor gezorgd dat deze energiezuiniger is en nu ook de HAT-standaard ondersteund. Door deze toevoeging is het mogelijk om andere hardware op de minicomputer aan te sluiten.

Net als het huidige model beschikt de computer over een 700 MHz dual-core processor, 256 mb RAM geheugen en USB- en HDMI-aansluiting.

Het bedrijf maakte onlangs ook bekend dat er wereldwijd al 3,5 miljoen exemplaren verkocht zijn van de verschillende modellen. De minicomputers zijn vooral gewild onder hobbyisten en kunstenaars, maar het bedrijf achter de Raspberry Pi wil zich ook graag richten op ontwikkelingslanden. Door het kleine formaat en de lage prijs in vergelijking met reguliere computers is de technologie toegankelijker voor deze landen.

Daarnaast zijn er diverse projecten aan de gang die gebruikmaken van de Raspberry Pi. Zo is een Amerikaanse onderzoeker bezig om een bootje voorzien van de minicomputer de Atlantische Oceaan te laten oversteken, met als doel informatie over de oceaan te verzamelen. De universiteit van Southampton creëerde met behulp van 64 Raspberry Pi’s een supercomputer voor slechts 2500 pond, vele malen goedkoper dan de gemiddelde supercomputer.