Intel: Make it Wearable Challenge

Intel organiseert een ontwerpwedstrijd voor de creatieveling onder ons, met als doel de wereld draaglijker te maken. Met als naam de Make it Wearable Challenge worden ontwerpers uitgedaagd om hedendaagse en nieuwe technieken persoonlijk en bruikbaar te maken. Op 11 november wordt er $500.000,- uitgereikt aan de winnaar, en dat levert de nodige geniale ideeën op.

Selfie armband-drone

Het klinkt misschien niet logisch, maar deze compacte vliegende camera kan de wereld van amateurfotografie veranderen. Het betreft een drone met flexibele poten, welke om je arm passen als een soort armband. Met een druk op de knop springt het apparaat van je arm af en vliegt het door middel van vier propellers de lucht in. Met de ingebouwde camera maakt het vervolgens prachtige plaatjes van de gebruiker en zijn omgeving.
Door middel van een chip om de arm weet de drone precies waar je je bevindt, zodat de focus altijd goed is en hij zo weer terug kan vliegen naar de eigenaar. Voor bijvoorbeeld wielrenners, wandelaars en bergbeklimmers zorgt dit voor adembenemende beelden, die anders enkel met een hijskraan gemaakt zouden kunnen worden. Wellicht de grootste kansmaker op de grote hoofdprijs.

First person camera T-shirt

De meeste mensen zijn reeds bekend met de GoPro, een speciale actiecamera welke bijvoorbeeld op de helm geplaatst kan worden om prachtige actiebeelden kan schieten. Maar bij acties waar geen helm gebruikt kan of mag worden, is er nog geen alternatief, zo dacht First-V1sion. Zij bedachten een T-shirt, welke op borsthoogte voorzien is van een bijna onzichtbare en super compacte camera.
Zo kunnen we wellicht binnenkort genieten van first-person beelden van Messi die een penalty neemt of LeBron James die een driepunter scoort. De camera is bovendien voorzien van een hartslagmeter, zodat hij ook ideaal is voor medische doeleinden. Maar voor het zover is dienen ze wel even de wedstrijd te winnen.

First V1sion from First V1sion on Vimeo.

Open source prothese-hand

Naast handige gadget ontwikkelaars zijn er ook echte wereldverbeteraars onder de inzendingen aanwezig. Het Britse duo van Open Bionics ontwikkelde een prothese-hand met een kostprijs van minder dan 1000 dollar. Dit apparaat tilt met veel nauwkeurigheid een piepklein potloodje op, maar ook zonder moeite een volle pot pindakaas wordt met deze robothand opgetild. De arm is tevens open-source, wat betekent dat elke programmeur er mee aan de slag kan om hem naar eigen wensen in te stellen.