M3D lanceert budget 3D-printer voor in de huiskamer

De laatste jaren zijn we redelijk bekend geraakt met de opkomst van de 3D-printer. Inmiddels zijn er tientallen modellen op de markt gebracht, van zeer klein tot reusachtig groot. Het nadeel van al deze modellen is echter het prijskaartje: Tot nu toe was de Leapfrog 3D-printer met een prijs van €1.499 één van de goedkoopste modellen. Maar daar komt verandering in dankzij M3D.

m3d-microblack

 

Het Amerikaanse bedrijf lanceerde afgelopen zomer namelijk een project op Kickstarter, waarbij haar Micro 3D-printer werd aangeboden tegen een schappelijke prijs van $199,-. Doel van het project was om $50.000,- op te halen en zo de eerste 250 modellen te kunnen produceren en leveren. Het bleef echter niet bij $50.000,- want aan het einde van de 30 dagen durende investeringsronde stond de teller op maar liefst $3,4 miljoen(!).

De printer, welke een printafmeting heeft van 19x19x19cm, is ideaal voor het maken van bijvoorbeeld telefoonhoesjes, speelgoed en keukengerei. Met een gewicht van ongeveer 1kg is hij ook zeer eenvoudig mee te nemen om op verschillende plaatsen te gebruiken. Daarnaast is hij compatible met zowel Windows, Mac als Linux systemen. De printer is bovendien muisstil tijdens het printen, zodat hij gewoon tijdens werk op het bureau zijn gang kan gaan.

Dankzij het enorme bedrag heeft M3D inmiddels al duizenden printers geleverd aan de consument, en heeft het de markt voor 3D-printers flink op zijn kop gezet. De vraag is dan ook of er binnen korte tijd een nieuwe en wellicht nog goedkopere aanbieder komt. Deze concurrentie zal in ieder geval een positieve impuls geven aan de markt, waardoor het misschien toch niet lang meer gaat duren voor elk huishouden over een eigen 3D-printer beschikt.

micro-3d-printer