Microsoft lanceert fitnesssmartwatch

Microsoft heeft een smartwatch gelanceerd dat ook dienstdoet als fitness-smartwatch. De smartwatch verkrijgt namelijk ook data uit de fitness-workout. De Microsoft Band meet bijvoorbeeld het aantal stappen dat men neemt, de hartslag, de locatie, en stresskenmerken zoals galvanistische huidreacties en de temperatuur van de huid.

Techniek

De smartband heeft een scherm van 1,4 inch waar niet alleen de fitnessinformatie op weergeven wordt, maar ook andere smartphonenotificaties zoals email. De smartphone draait op twee 100mAh-batterijen, die volgens Microsoft 2 volle dagen meegaat. Dit is natuurlijk als de GPS niet gebruikt wordt, want de GPS zorgt ervoor dat de batterijen sneller leeg getrokken wordt.
Omdat de Microsoft Band een product is van Microsoft, werkt het product het beste in samenspel met Windows Phone. Dit houdt echter niet in dat de smartband niet werkt met andere operating systems, Microsoft Band is ook compatibel met Android en iOS.

“Wake me when you need me”

Microsoft heeft voor de recent gelanceerde smartband ook Cortana-ondersteuning geïmplementeerd. Cortana is Microsoft’s reactie op Apple’s Siri en Google’s Now. Nadeel is wel dat de Microsoft Band alleen Cortana-ondersteuning heeft via Windows Phone 8.1. Publiekelijk tegen je smartwatch praten als je een Android- of Apple-telefoon hebt zit er dus (nog) niet in.

Online gezondheid

Alle data die verzameld wordt door de smartwatch verzameld wordt, wordt doorgestuurd door een clouddienst van Microsoft: Microsoft Health. Deze clouddienst bevat onder meer een Intelligence Engine, waarmee bijvoorbeeld bepaald wordt hoelang de hersteltijd is na een bepaalde activiteit, of hoevaak je die activiteit nog moet doen om die Mars-reep eraf te trainen.
In de toekomst wordt het ook mogelijk om je kalenderdata te importeren naar je smartwatch, waardoor Microsoft Band je bijvoorbeeld kan vertellen of je op drukke dagen gezond of ongezond leeft.