Mozilla lanceert Chromecast alternatief

07b939f1817e1edb8b80123fdaccd34c_large
Een apparaat wat veel aan populariteit heeft gewonnen afgelopen jaar is de Chromecast. Dit kleine kastje, welke in de HDMI poort van je TV gedaan kan worden, maakt van elk toestel een Smart-TV.  Zo kun je bijvoorbeeld de applicaties van Netflix, Spotify en YouTube gebruiken, en is het mogelijk om je scherm te kopiëren naar je TV. De Chromecast is verkrijgbaar voor een prijs van €35, -. Mozilla gaat nu de concurrentie aan met de Chromecast.

Via crowdfunding website Kickstarter heeft het namelijk een project opgezet met de naam Matchstick. Deze HDMI dongle, die draait op het eigen Firefox OS, heeft volgens de beschrijving dezelfde functies als de Chromecast, maar zal via Kickstarter voor slechts $12,- verkrijgbaar zijn. Een enorm prijsverschil dus met de Chromecast. Het betreft echter een beperkte oplage van 500 stuks, en de reguliere prijs van de Matchstick zal dan ook $25,- bedragen. De eerste lading Matchsticks zal geleverd worden in februari 2015.

Of de Matchstick daadwerkelijk gaat concurreren met de Chromecast is dus voorlopig nog even de vraag. Als het aan de bezoekers van Kickstarter ligt gaat het product er in ieder geval wel komen, want inmiddels hebben al honderden mensen positief gereageerd op het project.

Heb je interesse en wil jij één van de eerste 500 exemplaren hebben? Houd dan deze link in de gaten!