Preview: Google Nexus 6

google-nexus-6

De nieuwste Nexus, een super phablet gemaakt door Google en Motorola

Google brengt binnenkort de nieuwste telg van de Nexus familie op de markt. Waarschijnlijk wordt het nieuwe vlaggenschip geproduceerd in samenwerking met Motorola. Het prototype is nog niet gepresenteerd, er zijn echter al wel een paar details uitgelekt.

Laatste trend

De Nexus 6 volgt de trend die al een tijd gaande is. Alles moet groter, zo ook de nieuwste telefoon van Google. Het scherm zal ongeveer 5,9 inch zijn. Groter dan de iPhone 6 Plus en de Samsung Galaxy Note 4 en net iets kleiner dan de Huawei Ascend Mate 7.

Specificaties

Dat de schermen steeds groter worden bevalt niet alle consumenten. Door het grote scherm gaat de accu vaak minder lang mee. Dit zou niet het geval zijn bij de Nexus 6. De batterij is net als het scherm groter geworden en levert 3200 mAh.

De phablet zal beschikken over een 13 megapixel camera met optische beeldstabilisatie. Deze camera is beduidend minder dan die van de Sony Xperia Z3. Dit maakt de Nexus echter weer goed met de andere opties waar hij wel verder mee is in zijn ontwikkeling. De ring rond de camera zal dienen als flitser. Dit is ook het geval bij de Moto X. De telefoon van Motorola. Er zijn meer vergelijkingen tussen het toestel van Motorola en de nieuwe Nexus 6. Zo hebben ze beiden een aluminium frame en stereospeakers aan de voorzijde.

De nieuwste phablet op de telecommarkt zal draaien op Googles nieuwste besturingssysteem. Android L. Het schijnt dat de telefoon op te laden zal zijn in 15 minuten en dat je daar dan 8 uur mee kan doen.

Uiterlijk

Omdat de telefoon nog niet is uitgebracht is nog niet alles zeker. Er is een Android-fan die met de gepubliceerde afmetingen de telefoon heeft nagemaakt. Van hout, welteverstaan.

nexus-6-hout

Uiterlijk van een Nexus 6, gemaakt van hout door een Android gebruiker

Over hoe goed de Nexus 6 het doet vergeleken met de grootste concurrenten is ook een artikel geschreven. Apple vs. Samsung vs. Huawei VS. Nexus VS. Sony phablets