Review: Huawei Ascend Mate 7

huawei-ascend-mate-7

De beste en grootste Huawei smartphone tot nu toe, de Ascend Mate 7

Huawei heeft een nieuw model telefoon op de markt gebracht. De Chinese telefoonfabrikant volgt het voorbeeld van Samsung en eigenlijk ook van Apple door een phablet te ontwikkelen. Met de Ascend Mate 7 wil Huawei de strijd aangaan met de grootste spelers op de mobiele telefoniemarkt. Met een prijs van 499 euro hebben ze de strijd om de laagste prijs in ieder geval al gewonnen.

Met een scherm van 6 inch is de telefoon enorm. Bij de presentatie van de iPhone 6 Plus werd er al verbaasd gereageerd, dit zal bij Huawei niet anders zijn. De Ascend Mate 7 is namelijk een halve inch groter dan de door Apple ontwikkelde telefoon.

De nieuwste Huawei smartphone is niet voor iedereen geschikt, mensen met kleine handen kunnen niet zo goed overweg met de grootte van de Ascend Mate 7. Collega’s van mij met wat grotere handen hadden echter nergens last van en vonden de telefoon verrassend goed in de hand liggen. De telefoon is dan wel een halve inch groter dan de iPhone 6 Plus maar is toch minder lang. In dikte en breedte liggen de twee telefoons niet ver uit elkaar.

De behuizing

Huawei heeft gekozen voor een aluminium behuizing. Dit zorgt ervoor dat de telefoon stevig aanvoelt. Waar het bij de iPhone 6 Plus mogelijk is om de telefoon te doen buigen is dit bij de Ascend Mate 7 niet mogelijk.

De behuizing doet denken aan die van de HTC One Max, ze zijn ongeveer van hetzelfde formaat en hebben beide een vingerafdrukscanner onder de camera geïmplementeerd.

De scanner werkt goed. Over de plaatsing had echter beter nagedacht mogen worden. Vaak komt het voor dat je je vinger net niet goed plaatst op de scanner en dus even moet zoeken waar die zit. Bij telefoons waar de scanner op het scherm of de homebutton is geplaatst komt dit logischerwijs veel minder vaak voor.

Een telefoon van deze grootte is erg handig voor het lezen van artikelen of het kijken van filmpjes. Hierbij komt een 6 inch scherm namelijk zeker van pas. Gebruik je je telefoon niet zo vaak voor deze zaken dan is het wellicht verstandiger om voor een andere telefoon te kiezen. Het grote formaat is namelijk niet optimaal voor veel andere dagelijkse bezigheden.

Scherm

Het is groot maar erg goed. De kleurweergave is perfect en het scherm is ook full hd. Alleen toptoestellen als LG G3, Nexus 6 en iPhone 6 scoren net iets beter, dit is echter niet met het blote oog te zien.

Bij een groot scherm hoort een grote accu. Hierin stelt Huawei niet teleur. Bij intensief gebruik is het zeker mogelijk om een dag te doen met het toestel. Bij minder intensief gebruik is het zelfs mogelijk om twee dagen te doen met de telefoon.

Camera

De camera beschikt over 13 megapixels en is redelijk goed. Echter is de camera beduidend minder dan die van bijvoorbeeld Nokia of Sony Xperia Z3. De frontcam is andere koek. Met 5 megapixels kan deze tot de top van de frontcam’s gerekend worden. Met de meegeleverde software is het zelf mogelijk om een aantal effecten gebruiken. Bijvoorbeeld het wegwerken van rimpels of het smaller maken van je neus.

Conclusie

De Ascend Mate 7 is een mooi toestel. Erg groot maar de presentaties zijn behoorlijk.

Het formaat zal veel consumenten tegen houden om de telefoon aan te schaffen. Het scherm is mooi maar niet handig.

De nieuwste telg van de Huawei familie is een goed alternatief voor de veel duurde soortgelijke telefoons. Waar voor een Samsung Galaxy Note 4 al gauw €800,- betaald moet worden kost de Ascend Mate 7 ‘slechts’ €499,-.

Als Huawei op deze manier doorgaat met het produceren van kwalitatief goede telefoons voor deze relatief lage prijs kunnen ze een geduchte concurrent worden van de al gevestigde telefoonbedrijven.

Zie ook: Apple vs. Samsung vs. Huawei VS. Nexus VS. Sony phablets