Review: Sony Xperia Z3

Een halfjaar na de lancering van de Sony Xperia Z2 heeft de Japanse telefoonfabrikant een nieuw model op de markt gebracht. De Xperia Z3 moet de strijd aangaan met de nieuwste toestellen van de andere grote telefoonfabrikanten.

De telefoon is ten opzichte van zijn voorganger niet heel veel beter geworden. Dit komt mede door de hoge kwaliteit van de Z2. De vormgeving is lichtelijk veranderd, dit valt echter niet heel erg op. Over het algemeen kan de Z3 het beste vergeleken worden met de Samsung Galaxy S5.

Scherm

Het scherm van de Z3 is 5,2 inch. Dat is kleiner dan bijvoorbeeld het scherm van de Note 4, iPhone 6 Plus, Nexus 6 of Huawei Ascend Mate 7. Het is op zich best vreemd te noemen dat Sony niet mee gaat in de trend om een telefoon op de markt te brengen met een schermgrootte die dicht bij de 6 inch ligt. De resolutie is goed. (1920×1080 pixels)

Software

De Z3 zal nog geen gebruik maken van de nieuwste Android versie waar de Nexus 6 wel gebruik van zal maken. De Z3 zal zoals veel andere nieuwe Android smartphones nog steeds gebruik maken van Android 4.4 KitKat. De lay-out is simpel gehouden en dit maakt de telefoon erg overzichtelijk. De interface werkt uitstekend en dit komt het gebruiksgemak zeker ten goede.

android-kitkat-4.4.

Android KitKat 4.4

Camera

De camera is gelijk gebleven aan de Z2. Het aantal megapixels is echter wel enorm (20,7MP). De kwaliteit van de foto’s zijn uitstekend, dat mag natuurlijk wel verwacht worden bij een camera van bijna 21 megapixels. Op cameragebied laat Sony de concurrent ver achter zich.

Conclusie

De Z3 is een erg goede telefoon. Hij werkt goed en de camera is uitstekend. Wat alleen jammer is, is dat er eigenlijk zo weinig is veranderd ten opzichte van de Z2. Ondanks de weinige veranderingen is de telefoon toch ruim €200,- duurder dan zijn voorganger. Software technisch zit het ook goed in elkaar. Ondanks de weinige veranderingen is de Z3 toch een aanrader.
Wil je zien hoe de Z3 het doet in vergelijking tot zijn grootste concurrenten? Apple vs. Samsung vs. Huawei VS. Nexus VS. Sony phablets