Smartphones overleven (bijna) elke val met Gorilla Glass 4

gorilla-glass

Reclame voor Gorilla Glass

Tegenwoordig zijn de meeste smartphones uitgerust met versie 3 van Gorilla Glass, waaronder de Samsung Galaxy S5 en de Galaxy Note 4. Dit speciale glas is ontwikkeld door het Amerikaanse Corning Inc., wat verantwoordelijk is voor de productie van allerlei soorten glas en keramiek. Naast dat Gorilla Glass 3 bijna krasvrij is, is het helaas ook erg breekbaar glas. Gorilla Glass 4 moet hier verandering in gaan brengen.

Volgens de fabrikant is Gorilla Glass 4 vele malen sterker dan versie 3. Er kwamen namelijk veel klachten van consumenten die hun smartphone hebben laten vallen, waarbij het glas in duizenden stukjes is gebroken.

Gorilla Glass 4 moet dit probleem voor een groot deel op gaan lossen. Schermen die vanaf maximaal 1 meter hoogte recht naar beneden vallen, zouden in 80% van de gevallen niet kapot gaan. Dit is naar eigen zeggen 2 keer zo sterk als concurrerende schermen.

Om dit te laten zien heeft Corning Inc. speciaal voor Gorilla Glass 4 een filmpje gemaakt die de valtests laat zien. Bekijk deze en oordeel zelf! De schermen worden vanaf 2015 in veel nieuwe smartphones verwacht.