Tablet, laptop en smartphone in één

dragonfly-futurefon

De Futurefön is zowel een tablet, laptop als smartphone in één!

Wellicht herken je het probleem: je sleept elke dag je tablet, laptop en smartphone met je mee, elk met zijn eigen accessoires en opladers. Zou het niet veel handiger zijn om één apparaat te hebben, die zowel als tablet, laptop en als smartphone dient? Dat was de gedachte van startup Ideal Future. Zij ontwikkelden de Dragonfly Futurefön, de eerste tablet, laptop en smartphone in één.

Het apparaat bestaat uit een los scherm van 7 inch en een docking station. Het losse scherm is te gebruiken als smartphone en tablet, wat tegenwoordig de naam phablet heeft gekregen. Wanneer je het scherm op de docking station plaatst, kun je een toetsenbord en een tweede scherm uitklappen om zo een laptop te maken.

Doordat de Dragonfly voorzien is van zowel Android als Windows, kun je apps downloaden uit de Play Store en tegelijkertijd programma’s installeren die voor Windows gemaakt zijn. Zo kun je op het dual-screen een film kijken via Netflix, of op een groot scherm Angry Birds spelen. Ook kun je beide programma’s op een eigen scherm draaien, zodat je eenvoudig kunt multitasken.

Het apparaat is daarnaast voorzien van twee 3200mAh accu’s, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over het opladen. Ook het geheugen is geen probleem, want met 128GB geheugen kun je al je bestanden opslaan. Opladen gaat in tegenstelling tot je andere apparaten gewoon met één kabeltje.

Ideal Future wil met de Dragonfly Futurefön een ware revolutie op het gebied van mobiele apparaten ontketenen. Met een prijskaartje vanaf $799,- lijkt dit toestel misschien wat duur, maar voor een redelijke laptop ben je al gauw meer kwijt. En dan heb je nog niet eens de smartphone en tablet erbij. De consument is er in ieder geval al over uit: via crowdfunding platform IndieGogo haalden ze al bijna $500.000 op, 50x zoveel als dat gepland was.

Wil je meer weten, of gelijk bestellen? Kijk dan op de website van IndieGogo.