Twitter maakt kwartaalcijfers bekend

Twitter heeft het aantal actieve gebruikers zien stijgen naar 284 miljoen. Het grootste deel van die bezoekers bezoekt de site via mobiele apparaten. (smartphones, phablets en tablets) Deze cijfers werden maandagavond door het bedrijf zelf naar buiten gebracht tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers.

twitter-logo

In het derde kwartaal van 2014 is het aantal mensen dat minstens 1x per maand inlogt met 23% gestegen. 80% van die bezoekers logt in via mobiele apparaten.

Maandagavond werden ook de financiële cijfers bekend gemaakt. In het derde kwartaal van dit jaar werd de indexpagina (frontpage) 181 miljard keer bekeken. Dit is een stijging van 14% ten opzichte van het vorige kwartaal. De opbrengst per 1000 views is ook gestegen. Het Amerikaanse bedrijf krijgt nu $1,77 per 1000 views.

De omzet in kwartaal nummer 3 van dit jaar bedroeg €284.000.000. Het grootste deel van de inkomsten kwam voort uit advertenties. De mobiele gebruikers waren goed voor 85% van de inkomsten.
Hoe mooi deze gegevens en dan ook uit mogen zien. Het bedrijf heeft een verlies geleden van 175 miljoen dollar. Waar dit verlies door werd veroorzaakt werd niet verteld. Waarschijnlijk hebben de recente overnames die het bedrijf heeft gedaan hiervoor verantwoordelijk. Dankzij een van de overnames moet het binnenkort mogelijk worden om een ‘koop nu’-knop toe te voegen aan tweets.